Първоначално публикувано от ZaRoo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроник?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ZaRoo Покажи съобщениеКлиматика работи, винаги на 2 степен.
Comment
-
Първоначално публикувано от Vencislav999 Покажи съобщениеВ интерес на истината аз откакто я помня тази алфа,от момента, в който е купена в България,климатика си работи все на максимална скорост перката.Никога досега не съм го чул да работи по леко, та затова се зачудих този майстор като ми каза за тези степени на перката.Благодаря ви все пак за отделеното време и се извинявам ако съм ви занимавал с глупости
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Aз също го гледах филма с несработване на първата степен и мислех,че така трябва да се включва на втора.След смяната на резистора на блока при самата перка нещата си дойдоха на мястоИмам само едно питане стария резистор беше 22 ома а този е 18 ома има ли проблем в малката разлика.Засега всичко е наред с духането.
Alfa Romeo 1.9 JTD TI ама не баш sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от toni7508 Покажи съобщениеAз също го гледах филма с несработване на първата степен и мислех,че така трябва да се включва на втора.След смяната на резистора на блока при самата перка нещата си дойдоха на мястоИмам само едно питане стария резистор беше 22 ома а този е 18 ома има ли проблем в малката разлика.Засега всичко е наред с духането.
Но силно се съмнявам, че цитираните стойности да са верните. При 18 Ома се съмнявам изобщо вентилаторът да може да развърти, тъй като токът през него ще е прекалено малък (около 0,5 A ). По-скоро бих приел за вярно 2,2 и 1,8 Ома.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
По въпроса със скоростите на вентилатора при работа на климатика, ето, какво пише (в E-learn):
Description
The engine radiator and air conditioner condenser cooling system consists of one fan operated at two different speeds:
the first speed is activated at a first coolant temperature level or at a certain air conditioner coolant pressure.
the second speed cuts in at a higher temperature or pressure threshold.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе мисля, че е така. При мен развърта на първа степен щом вдигне работно налягане в кондензатора. Така пише и в описанието.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеВиж схемата де
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Vencislav999 Покажи съобщениеАз тотално се обърках вече.Какво да правя в крайна сметка.Да сменям ли този резистор, или ако не го сменя може ли да се получат някакви повреди по климатика.А да имате представа като пари как е или евтин.
Аз като я запаля моята и пусна климатика, като вдигна капака вентилатора вече върти и си върти постоянно без да спира.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Vencislav999 Покажи съобщениеАз тотално се обърках вече.Какво да правя в крайна сметка.Да сменям ли този резистор, или ако не го сменя може ли да се получат някакви повреди по климатика.А да имате представа като пари как е или евтин.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе мисля, че е така. При мен развърта на първа степен щом вдигне работно налягане в кондензатора. Така пише и в описанието.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеТочно така е, втората степен се включва ако мине определени градуси предимно в задръствания при градско или катерене на по-стръмни баири при извънградско каране.
Напрактика налягането в радиатора на климатика и неговата температура са в пропорционална зависимост.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment